Vertaisuuden juhlaa Myllypurossa: Vertaisfestarit 2019!

Tutustumisia, jälleennäkemisiä, yhdessä oppimista, liikuntaa ja herkuttelua! Helsingin Myllypuron aurinkoiseen kevätiltaan kokoontui eilen suuri joukko vertaistoimijoita kautta maan juhlimaan vertaistoimintaa. VeTo-verkoston järjestämät Vertaisfestarit tarjosivat kaikille vertaistoiminnasta kiinnostuneille yhteisen tilaisuuden tavata, kehittyä ja virkistäytyä.

 

 

Yhteisen aloituksen jälkeen siirryttiin monipuolisten työpajojen pariin, kukin kiinnostuksensa mukaan. ”Onko maahanmuuttaja vertaistoiminnan kohde vai toimija?” ”Miksi verkostot ja verkostoituminen ovat tärkeitä maahanmuuttajien(kin) työllistymiselle ja miten asiasta voisi kertoa?” ”Mitä mieheys tarkoittaa, ja miten sitä voidaan käsitellä ja tukea vertaistoiminnan keinoin?” Näiden kysymysten lisäksi työpajoissa käsiteltiin osallisuuden erilaisia ulottuvuuksia suomalaisessa yhteiskunnassa, pakolaisuuden ja sen tuottamien traumojen vaikutusta lapsuudessa sekä etsivää työtä kohderyhmän tavoittamisen ja luottamuksen rakentamisen näkökulmasta. Toisissa työpajoissa taas tutustuttiin Kotoutumisentukena.fi-verkkopalveluun, kehitettiin monikielistä vertaistoimintaa tai tarjottiin työkaluja, vinkkejä ja vihjeitä siitä, miten muuttaa virheet menestykseksi.

 

 

Viimeistään työpajatyöskentelyn jälkeen kaikki olivatkin jo samaa porukkaa siirtyessään Irakin Naisten Yhdistys ry:n loihtimaan herkkupöytään musiikin säestämänä. Juhlaillallisella saimme nauttia vapaasta yhdessäolosta kollegoiden kanssa läpi vertaistoimijakentän ja illan huipensi vielä ohjattu liikuntahetki.

 

 

Kuten VeTo-verkostokin, Vertaisfestarit olivat mahdolliset suuren tekijäjoukon ansiosta. Tapahtuman työryhmään kuuluivat Veto-verkostoa koordinoivan Suomen Pakolaisavun lisäksi Eläkeläiset, Familia, HNMKY, Kansalaisareena, Mannerheimin lastensuojeluliiton Uudenmaan piiri, Metropolia Ammattikorkeakoulu, Nicehearts sekä Pääkaupunkiseudun omaishoitajat. Buugi oli hyvä niin järjestäjien kuin osallistujienkin keskuudessa, mikä oli meidän kaikkien mielestä tietenkin ihan best!