Apuohjaajien koulutus ja jatkokoulutukset

Apuohjaajien koulutus ja jatkokoulutukset

Apuohjaajien koulutus on tarkoitettu sinulle, joka puhut jonkin verran suomea ja haluat tukea muita maahan muuttaneita. Lisäksi haluat oppia lisää vertaistoiminnasta. Apuohjaajien koulutus toteutetaan pääosin selkosuomeksi.

Jatkokoulutuksissa syvennät osaamistasi ja saat ajankohtaista tietoa vertaisohjauksesta ja siihen sisältyvistä erilaisista aihepiireistä. Koulutukset järjestetään pääasiallisesti Helsingissä. Jos asut muualla Suomessa, voit hakea Pakolaisavulta tukea matkakustannuksiin. Koulutukset järjestetään Veikkauksen tuella, ja ne ovat osallistujalle maksuttomia.

Apuohjaajien koulutus

Apuohjaajien koulutus on Pakolaisavun uusi avaus vertaisohjaajien koulutus- ja tukipalvelupolkuun. Koulutus on tarkoitettu niille henkilöille, jotka eivät vielä mahdollisesti täytä vertaisohjaajakriteereitä, mutta haluavat oppia lisää vertaistoiminnasta ja ovat jo kenties jonkin organisaation toiminnassa mukana. Näemme koulutuksen osallistujille askeleena kohti vertaisohjaajakoulutusta.

ILMOITTAUTUMINEN APUOHJAAJIEN KOULUTUKSEEN ON PÄÄTTYNYT.

Jatkokoulutukset

Jatkokoulutuksissa saat syventävää tietoa erilaisista teemoista ja opit uusia ohjaustaitoja. Voit osallistua koulutuksiin, jos olet suorittanut Pakolaisavun vertaisohjaajakoulutuksen.

Vuoden 2019 jatkokoulutukset tutustuttavat ohjaajia omakieliseen yhteiskuntaorientaatioon, johon Pakolaisapu on teettänyt kurssimateriaalit suomeksi, arabiaksi ja somaliksi. Myös muunkielisiä käännöksiä on tulossa. Ilmoittautumisaika vuoden toiseen jatkokoulutukseen päättyy 18.10.2019.