Apuohjaajien koulutus ja jatkokoulutukset

Apuohjaajien koulutus ja jatkokoulutukset

Apuohjaajien koulutus on tarkoitettu sinulle, joka puhut jonkin verran suomea ja haluat tukea muita maahan muuttaneita. Lisäksi haluat oppia lisää vertaistoiminnasta. Apuohjaajien koulutus toteutetaan pääosin selkosuomeksi.

Jatkokoulutuksissa syvennät osaamistasi ja saat ajankohtaista tietoa vertaisohjauksesta ja siihen sisältyvistä erilaisista aihepiireistä. Koulutukset järjestetään pääasiallisesti verkossa, jotta kaikilla ohjaajilla on mahdollisuus osallistua niihin. Järjestämme koulutukset Veikkauksen tuella, ja ne ovat osallistujalle maksuttomia.

Apuohjaajien koulutus

Apuohjaajien koulutus on Pakolaisavun uusi avaus vertaisohjaajien koulutus- ja tukipalvelupolkuun. Koulutus on tarkoitettu niille henkilöille, jotka eivät vielä mahdollisesti täytä vertaisohjaajakriteereitä, mutta haluavat oppia lisää vertaistoiminnasta ja ovat jo kenties jonkin organisaation toiminnassa mukana. Näemme koulutuksen osallistujille askeleena kohti vertaisohjaajakoulutusta.

Tätä sisältöä ei ole lisätty vielä!

ILMOITTAUTUMINEN
APUOHJAAJIEN KOULUTUKSEEN
ALKAA 24.5.

Jatkokoulutukset

Jatkokoulutuksissa saat syventävää tietoa erilaisista teemoista ja opit uusia ohjaustaitoja. Voit osallistua koulutuksiin, jos olet suorittanut Pakolaisavun vertaisohjaajakoulutuksen.

Järjestämme vuonna 2021 kaksi jatkokoulutusta. Ensimmäinen jatkokoulutus on Selkokielen perusteet -webinaari huhtikuussa. Toisen koulutuksen aihe on “Kulttuurien välinen vuorovaikutus ja väestöryhmien välinen ymmärrys”, ja se pidetään marraskuussa.  Aihe on valittu viime vuoden vertaisohjaajakyselyn vastausten perusteella.