Apuohjaajien koulutus ja jatkokoulutukset

Apuohjaajien koulutus ja jatkokoulutukset

Apuohjaajien koulutus on tarkoitettu sinulle, joka puhut jonkin verran suomea ja haluat tukea muita maahanmuuttaneita. Lisäksi haluat oppia lisää vertaistoiminnasta. Apuohjaajien koulutuksen kieli on pääosin selkosuomi.

Jatkokoulutuksissa syvennät osaamistasi ja saat ajankohtaista tietoa vertaisohjauksesta ja siihen sisältyvistä erilaisista aihepiireistä. Järjestämme koulutukset pääasiallisesti verkossa, jotta kaikilla ohjaajilla on mahdollisuus osallistua niihin. Järjestämme koulutukset Veikkauksen tuella, ja ne ovat osallistujalle maksuttomia.

Apuohjaajien koulutus

Apuohjaajien koulutus on Pakolaisavun uudehko avaus vertaisohjaajien koulutus- ja tukipalvelupolkuun. Koulutus on tarkoitettu niille henkilöille, jotka eivät vielä mahdollisesti täytä vertaisohjaajakriteereitä, mutta haluavat oppia lisää vertaistoiminnasta ja ovat jo kenties jonkin organisaation toiminnassa mukana. Näemme koulutuksen osallistujille askeleena kohti vertaisohjaajakoulutusta.

ILMOITTAUTUMINEN
APUOHJAAJIEN KOULUTUKSEEN
ON PÄÄTTYNYT.

Jatkokoulutukset

Jatkokoulutuksissa saat syventävää tietoa erilaisista teemoista ja opit uusia ohjaustaitoja. Voit osallistua koulutuksiin, jos olet suorittanut Pakolaisavun vertaisohjaajakoulutuksen.

Järjestämme vuonna 2021 kaksi jatkokoulutusta. Ensimmäinen jatkokoulutus on Selkokielen perusteet -webinaari huhtikuussa. Marraskuun jatkokoulutuksen aihe on ”Kulttuurien välinen vuorovaikutus ja väestöryhmien välinen ymmärrys”.  Aihe on valittu viime vuoden vertaisohjaajakyselyn vastausten perusteella.