Löydä kielitaitoiset vertaisohjaajat Pakolaisavun Vertaistoimijapankista

Suunnitteletko jo syksyn vertaistoimintaa? Hyvän vertaistoiminnan keskiössä on aina onnistunut vertaisohjaajavalinta. Ohjaajan löytäminen saattaa kuitenkin joskus olla haastavaa. Siksi ylpeänä esittelemme:

Vertaistoimijapankki; alusta, jolta voit löytää juuri teidän toimintaanne sopivia vertaisohjaajia!

Vertaistoimijapankissa on tällä hetkellä 29 ohjaustyötä etsivää kielitaitoista ohjaajaa valtakunnallisesti. Määrä kasvaa sitä mukaa, kun koulutamme uusia ohjaajia ja viimeisetkin aiemmin koulutetut ohjaajat tekevät profiilin.

  • Alueet: Pk-seutu, Kirkkonummi, Tampere, Turku, Jyväskylä, Jämsä ja Pudasjärvi.
  • Kielet: arabia, dari, kurdi (sorani & kurmandži), tigrinja, turkki, englanti, igbo, italia, albania, bengali ja suomi.

 

 

Vertaistoimijapankin ohjaajat ovat koulutettuja ja he ovat sitoutuneet noudattamaan Pakolaisavun ja VeTo-verkoston yhteistyössä laatimia vertaisohjaajan eettisiä ohjeita. Pieni osa ohjaajista on käynyt englannin kielisen koulutuksen eivätkä he välttämättä puhu suomea. Nämä ohjaajat tunnistaa siitä, että heidän esittelytekstinsä on kirjoitettu englanniksi.

Pakolaisapu suosittelee, että vertaisryhmillä olisi aina kaksi ohjaajaa. Huomioithan siis, että pankista löytyy myös erinomaisia äidinkieleltään suomenkielisiä ohjaajia.

 

Miten vertaistoimijapankki toimii?

Pääset käyttämään vertaistoimijapankkia tutustumalla käyttäjäohjeisiin ja pyytämällä tunnukset VeTo-verkoston koordinoijalta. Tunnukset saa käyttöönsä meidän luotettavaksi tunteman organisaation työntekijä, joka on hyväksynyt vertaistoimijapankin käyttöehdot.

 

Etkö löytänyt etsimäsi kieliryhmän vertaisohjaajaa omalta paikkakunnaltasi? Tutustu oppaaseen vertaistoiminnan järjestämisestä videoyhteydellä ja hyödynnä osaavia vertaisohjaajia valtakunnallisesti!

 

Pssst, muista, että vertaistoimijat.fi-sivustolta löydät myös valmiin vertaisohjaajasopimuspohjan.