Löydä kielitaitoiset vertaisohjaajat Pakolaisavun Vertaistoimijapankista

Vertaistoiminnan syyskausi on käynnistymässä. Oletteko te löytäneet ryhmillenne sopivat vertaisohjaajat?

Hyvän vertaistoiminnan keskiössä on aina onnistunut vertaisohjaajavalinta. Ohjaajan löytäminen saattaa kuitenkin joskus olla haastavaa. Siksi ylpeänä esittelemme:

Vertaistoimijapankki; alusta, jolta voit löytää juuri teidän toimintaanne sopivia vertaisohjaajia!

Vertaistoimijapankissa on tällä hetkellä noin 40 ohjaustyötä etsivää kielitaitoista ohjaajaa valtakunnallisesti. Määrä kasvaa sitä mukaa, kun koulutamme uusia ohjaajia.

  • Alueet:  Jyväskylä, Jämsä, Kirkkonummi, Lahti, Oulu, Pudasjärvi, pääkaupunkiseutu, Tampere ja Turku.
  • Kielet: albania, amhara, arabia, bengali, berberi,  dari, englanti, espanja, farsi, igbo, italia, kurdi (sorani & kurmandži), nepali, persia, saksa, somali, suomi, tigrinja, tonga, turkki ja venäjä.

 

 

Vertaistoimijapankin ohjaajat ovat koulutettuja ja he ovat sitoutuneet noudattamaan Pakolaisavun ja VeTo-verkoston yhteistyössä laatimia vertaisohjaajan eettisiä ohjeita. Pieni osa ohjaajista on käynyt englanninkielisen koulutuksen eivätkä he välttämättä puhu suomea. Nämä ohjaajat tunnistaa siitä, että heidän esittelytekstinsä on kirjoitettu englanniksi.

Pakolaisapu suosittelee, että vertaisryhmillä olisi aina kaksi ohjaajaa. Huomioithan siis, että pankista löytyy myös erinomaisia äidinkieleltään suomenkielisiä ohjaajia.

 

Miten vertaistoimijapankki toimii?

Pääset käyttämään vertaistoimijapankkia tutustumalla käyttäjäohjeisiin ja pyytämällä tunnukset VeTo-verkoston koordinoijalta. Tunnukset saa käyttöönsä meidän luotettavaksi tunteman organisaation työntekijä, joka on hyväksynyt vertaistoimijapankin käyttöehdot.

 

Etkö löytänyt etsimäsi kieliryhmän vertaisohjaajaa omalta paikkakunnaltasi? Järjestättekö vertaistoimintanne tänä syksynä verkossa? Tutustu oppaaseen vertaistoiminnan järjestämisestä videoyhteydellä.

 

Pssst, muista, että vertaistoimijat.fi-sivustolta löydät myös valmiin vertaisohjaajasopimuspohjan.